Blogg

RSS

Whey Protein och Kaseinprotein separation

9 jan 2016

 

Fakta sajten om Whey Protein Protein Whey har skrivit en hel del intressant om historian bakom att Wheyprotein blev så allmänt tillgängligt och marknaden för just wheyprotein växte så stort, mycket beroende på den svenska uppfinningen Whey Protein separatorn av Gustav du Laval.

Kanske ska vi passa på att tillägga att det inte bara var whey protein som separerades ut utan även Kasein fraktionen av proteinet, för det är ju just det som separationen gör, dvs särar på produkterna.

Whey Protein separator grunden till Whey Proteinpulver

Whey protein heter ju som bekant Vassleprotein på Svenska även om just namnet Whey blivit vanligare och vanligare de senaste åren, så även Vassleprotein sajten har skrivit lite om Vassleproteinets historia och separation. Vilket en massa andra också verkade ha gjort senast vi tittade.

 Kasein Protein & Proteinpulver tilverkning

Bra att mer kunskap om Whey Vassleprotein, Kasein protein och andra proteiner kommer ut för att se. Vi bidrar med lite om Kaseinprotein eller Casein som man skriver på engelska.

 

Kreatin Protein är verkligen värd att alla fakta läggs på bordet. Skönt med en sajt som kan tala om både vad som är bra och vad som kan vara dåligt. Det är inget en försäljare brukar göra liksom, men kunden har rimligen rätt att veta om alla för och nackdelar, eller hur ...

Whey Protein och Kaseinprotein separeras

Här ser vi direkt från tillverkningen av Kasein att man talar om olika sätt att pressa ut Whey proteinet och de fraktioner som Wheyprotein tillhör.

 

WheyProtein och Kaseinprotein separeras

Det som hänt med åren är iegentligen bara att samma princip har förfinats med så kallade ultramemran filtrering av proteinet som sedan blir proteinpulver, detta för att hålla nere nivåerna av fett, laktos dvs mjölksocker så att slutprodukten blir ett proteinpukver med mycket låg procent fett och laktos men med hög mängd av högvärdigt protein och det är väl bara bra.

 Så visst finns det mycket historia bakom det som bygger människa och muskler ...

Whey Proteinpulver (Vassleprotein)

17 dec 2013

Vassleprotein och Vassleproteinpulver

Ett stort grattis till våra grannar Whey här på n.nu som lyckats krossa den ouppnåeliga höjden och gjort sig historisk oslagbara med 900 poäng här. Då 900 är rankinglistornas maxpoäng är det lättatt förstå att de är oslagbara, i varje fall tills poängstystemet görs om. 

Fantastisk bra jobbat!

 

 

 

Kasein proteinpulver fördelarna

11 maj 2013

 

Den som tränar hårt och är uppmärksam på kosten för att hålla sig på spåret mot de uppsatta målen funderar ofta över nya vägar att maximera resultatet av sina ansträngningar. En sak många hårdtränande anser viktigast är att alltid se till att kroppen får det protein den behöver även i perioder av extremt hårda träningspass. Här har vi sammanställt några av de fördelarna med Kasein proteinpulver som många elittränande atleter vittnar om.

 

Längre verkan i kroppen

Inte alla proteiner fungarar lika. Oavsett om det är soja, ägg, vassle, djur, eller kasein protein, de har alla sina egna unika egenskaper. Förmodligen är en av de största födelarna med Kasein att dess funktion har en längre livslängd, vilket beror på att kasein har ett betydligt mycket långsammare upptag än till exmelpelvis Whey Vassleprotein.

Bra till Kvällen

På grund av kaseinets förmåga att leverera en långsam och stadig ström av aminosyror vilken kan pågå i timmtal efter ett intag så tar många hårt tränande individer ett kasintillskott till natten för att därmed försäkra sig om att kroppen inte ska behöva lida brist på lättillgängliga aminosyror trotts ett hårt eller extremt hårt träningsupplägg.

 

http://www.bloggportalen.se/blogportalimages/avatars/originals/113970.png

 

 

Nedan ett av marknadens alla proteinpulver med Kasein, med smaken blåbär. Stort tack till Whey för värdefull kunskap om proteiner och proteinpulver samt god sports. Whey är som de flesta vet det andra mjölkproteinet efter kasein. Whey kallas också Vassleprotein.

 

Kasein protein

8 mar 2013

 

 

 

Catering i Göteborg. Mattnyttigt inslag.

 

 

Först och främst tack till alla som hjälpt till med att få igång ett första blogginlägg. Ett stort steg för en liten man.

Har varit vänliga att skänka mig en gratis plats att utveckla mig på

Tack för att gratis rena hälsokosten online

Whey Protein är ett annat vassleprotein.