Whey Protein och Kaseinprotein separation

 

Fakta sajten om Whey Protein Protein Whey har skrivit en hel del intressant om historian bakom att Wheyprotein blev så allmänt tillgängligt och marknaden för just wheyprotein växte så stort, mycket beroende på den svenska uppfinningen Whey Protein separatorn av Gustav du Laval.

Kanske ska vi passa på att tillägga att det inte bara var whey protein som separerades ut utan även Kasein fraktionen av proteinet, för det är ju just det som separationen gör, dvs särar på produkterna.

Whey Protein separator grunden till Whey Proteinpulver

Whey protein heter ju som bekant Vassleprotein på Svenska även om just namnet Whey blivit vanligare och vanligare de senaste åren, så även Vassleprotein sajten har skrivit lite om Vassleproteinets historia och separation. Vilket en massa andra också verkade ha gjort senast vi tittade.

 Kasein Protein & Proteinpulver tilverkning

Bra att mer kunskap om Whey Vassleprotein, Kasein protein och andra proteiner kommer ut för att se. Vi bidrar med lite om Kaseinprotein eller Casein som man skriver på engelska.

 

Kreatin Protein är verkligen värd att alla fakta läggs på bordet. Skönt med en sajt som kan tala om både vad som är bra och vad som kan vara dåligt. Det är inget en försäljare brukar göra liksom, men kunden har rimligen rätt att veta om alla för och nackdelar, eller hur ...

Whey Protein och Kaseinprotein separeras

Här ser vi direkt från tillverkningen av Kasein att man talar om olika sätt att pressa ut Whey proteinet och de fraktioner som Wheyprotein tillhör.

 

WheyProtein och Kaseinprotein separeras

Det som hänt med åren är iegentligen bara att samma princip har förfinats med så kallade ultramemran filtrering av proteinet som sedan blir proteinpulver, detta för att hålla nere nivåerna av fett, laktos dvs mjölksocker så att slutprodukten blir ett proteinpukver med mycket låg procent fett och laktos men med hög mängd av högvärdigt protein och det är väl bara bra.

 Så visst finns det mycket historia bakom det som bygger människa och muskler ...

9 jan 2016